De START van jou koolhydraatarme avontuur

Auteur: Mathieu | Gepubliceerd: 22 oktober, 2019 | Laatste update: 28 March, 2023

Welkom op Koolhydraatloos.nl! Je bevindt je op het startpunt van jou koolhydraatavontuur.

Het doel van deze pagina is om jou zo goed mogelijk op gang te helpen met het koolhydraatarme dieet. Ik je aan de hand zodat jij precies weet waar je wat kan vinden.

Welkom!

Hi! Mijn naam is Mathieu en ik ben de eigenaar van Koolhydraatloos.nl. Vier jaar geleden ben ik begonnen met het koolhydraatarme dieet. Nu, 4 jaar later en de nodige kilo's lichter deel ik mijn ervaringen, tips en trics met jullie! Zodat ook jullie de koolhydraten kunnen beperken en de nodige kilo's kunnen lozen.

1. Wat je kan verwachten van Koolhydraatloos.nl

Koolhydraatloos.nl wordt beheerd- en is volledig geschreven door mij (Mathieu 😉 ).

Op deze website vertel ik hoe ik mijn gezondheid en gewicht onder controle heb gekregen door middel van het Koolhydraatarme dieet, maar ga ik vooral dieper in op hoe JIJ dit ook kan bereiken.

Je leert precies hoe je moet koken, eten en leven om het gewicht te verliezen dat je wilt, meer energie te krijgen en je beter te voelen dan ooit tevoren ...

en dit allemaal zonder uren in de sportschool te zitten, calorieën te moeten tellen of met een continu honger gevoel rond te moeten lopen.

Op Koolhydraatloos.nl laat ik zien hoe je met de juiste veranderingen in je levensstijl een maximaal resultaat kan behalen. In de meeste gevallen zijn deze wijzigingen zeer eenvoudig en zullen ze ongelooflijk krachtig zijn.

Samengevat: Koolhydraatloos.nl geeft je alle informatie zodat ook JIJ aan je koolhydraatarme avontuur kan beginnen en de gewenste kilo's kan verliezen.

 

2. Wie ben ik?

Voordat we verder gaan stel ik mezelf graag voor. Dan weten jullie ook wie er tegen je praat, ofja… wie de tekst geschreven heeft die je leest 😉 

Mijn naam is Mathieu en ben vier jaar geleden in contact gekomen met het koolhydraatarme dieet. Ik wou graag wat afvallen maar merkte dat maar weinig werkte. Calorieën tellen en sporten bleek voor mij niet te werken op de lange termijn. 

Ik viel wel af, maar jojo’de het er ook net zo snel weer aan na een tijdje. Met het Koolhydraatdieet heb ik een structurele oplossing gevonden.  

Ook wil ik nogmaals benadrukken dat ik geen medisch expert ben! Ik ben geen arts of diëtist - ik ben gewoon iemand die in het koolhydraatarme dieet gelooft en graag mijn persoonlijke ervaring wil delen. 

Ik probeer meerdere keren per week nieuwe content op de website te posten in de vorm van informatieve artikelen of recepten, blijf de website dus goed in de gaten houden!

 

3. Wat is Koolhydraatloos.nl?

Koolhydraatloos.nl is mijn blog maar ook informatie website en community voor mensen die zelf ook een koolhydraatarm dieet volgen, of hier graag meer over willen weten. 

Koolhydraatloos.nl is de plek waar ik alle informatie deel die mij destijds veel geholpen heeft. Dit komt in de vorm van informatieve artikelen, de lekkerste recepten, recensies, en vele andere vormen. 

Neem de tijd om rond te kijken, nieuwe dingen te leren over het koolhydraatarme dieet en inspiratie op te doen voor in de keuken om ook jouw gewichtsverlies avontuur tot een succes te maken.  

 

4. Wat is een koolhydraatarm dieet precies?

Het koolhydraatarme dieet (Keto dieet) is een dieet dat al meer dan 100 jaar bestaat. Het is een dieet waarbij het lichaam in een toestand genaamd ketose wordt gedwongen en in wezen vet gebruikt als primaire brandstofbron om te functioneren. Het koolhydraatarme dieet heeft vele voordelen

  • Gebaseerd op wetenschappelijk bewijs
  • Niet nodig om veel tijd in de sportschool te besteden
  • 1,5 kilo afvallen in één week
  • Voor iedereen toepasbaar
  • Eigenlijk is het geen dieet maar een lifestyle die zeer makkelijk toepasbaar is. 
 

5. Waar te beginnen?

Als je geen idee hebt waar je moet beginnen, is dit de perfecte plek om te starten.

Het is belangrijk om je eerst te verdiepen in wat het koolhydraatarme dieet precies is en wat er met je lichaam gebeurt als je dit dieet volgt. Vervolgens is het van belang dat je weet wat je mag eten en drinken, en wat je vooral moet laten staan. Aan de hand van de lekkerste recepten helpen ik je ook een handje op weg in de keuken om het direct toepasbaar te maken.

Samengevat: Tijdens het koolhydraatarme dieet hoef je geen calorieen te telen, wel is het erg belangrijk dat je goed let op wat je eet.

 

6. Laten we connecten!

Ik vind het ongelooflijk belangrijk om met jullie in contact te blijven! Je hebt de tijd genomen om mijn website te vinden, dus ik geef mijn tijd graag terug om contact te maken met mijn lezers, volgers en fans. Er zijn drie manieren om in contact te komen:

1. Mijn inbox is altijd open en je bent altijd welkom om me een e-mail te sturen.

2. Volg Koolhydraatloos.nl op Social media. Neem eens een kijkje, zeg hallo en Like of Follow als je wil volgen wat ik doe.

3. Op elke pagina op deze website bevind zicht een comment formulier. Heb je een specifieke vraag of wil je jouw ervaring toevoegen? Laat een comment achter, hier probeer ik altijd zo snel mogelijk op te reageren!

Ik probeer zoveel mogelijk mailtjes en berichtjes te beantwoorden. Als je met de volgende drie zaken rekening zou kunnen houden dan help je mij daar erg mee:

  1. Doorzoek de website om te zien of ik al een artikel of bericht heb geschreven dat je vraag beantwoordt
  2. Vermijd medische vragen. Ik ben geen arts of dokter. Medische advies ga ik dan ook niet geven. Ik raad aan om deze met je eigen huisarts te bespreken.
  3. Het verzoek om je mails kort en bondig te houden. Dit stelt mij in staat om zoveel mogelijk mensen te beantwoorden.

Via onderstaand formulier kan je mij bereiken: