
Koolhydraatarme bloemkoolrijst
Een van de meest populaire pasta of rijstvervangers voor mensen die het koolhydraatarme dieet volgen is bloemkoolrijst. Het is super eenvoudig om te maken en onderstaand recept helpt je om het binnen 15 minuten op tafel te hebben staan.
Ingrediënten
- 650 Gram Bloemkool
- 75 Gram Boter
- 0,5 Eetlepel Zout
Instructies
- 1. Snijd de bloemkool in even grote roosjes en plaats ze in je keukenmachine, waarbij je slechts de helft van de kom tegelijk vult.
- 2. Meng de bloemkool met de pulsinstelling. Blijf pulseren totdat het op rijst lijkt. Als er nog grote stukken tussen zitten, verwijder deze dan en meng ze afzonderlijk.
- 3. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur.
- 4. Voeg de boter en zout toe, laat de boter smelten voordat je de bloemkool toevoegt.
- 5. Bak de bloemkool 5-8 minuten en blijf voortdurend roeren
- 6. Serveer de heerlijke bloemkoolrijst en geniet! 🙂
Comments
Super lekker