Koolhydraatarme Bloemkoolrijst

In by Mathieu1 Comment

 

Koolhydraatarme bloemkoolrijst

Een van de meest populaire pasta of rijstvervangers voor mensen die het koolhydraatarme dieet volgen is bloemkoolrijst. Het is super eenvoudig om te maken en onderstaand recept helpt je om het binnen 15 minuten op tafel te hebben staan.
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Gang: Bijgerecht, Hoofdgerecht
Trefwoord: Vegetarisch
Porties: 4
Koolhydraten: 5g
Auteur: Koolhydraatloos.nl

Ingrediënten

  • 650 Gram Bloemkool
  • 75 Gram Boter
  • 0,5 Eetlepel Zout

Instructies

  • 1. Snijd de bloemkool in even grote roosjes en plaats ze in je keukenmachine, waarbij je slechts de helft van de kom tegelijk vult.
  • 2. Meng de bloemkool met de pulsinstelling. Blijf pulseren totdat het op rijst lijkt. Als er nog grote stukken tussen zitten, verwijder deze dan en meng ze afzonderlijk.
  • 3. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur.
  • 4. Voeg de boter en zout toe, laat de boter smelten voordat je de bloemkool toevoegt.
  • 5. Bak de bloemkool 5-8 minuten en blijf voortdurend roeren
  • 6. Serveer de heerlijke bloemkoolrijst en geniet! 🙂

Voedingswaarden

Calories: 228kcal | Carbohydrates: 5g | Protein: 2g | Fat: 23g | Saturated Fat: 15g | Polyunsaturated Fat: 1g | Monounsaturated Fat: 6g | Cholesterol: 61mg | Sodium: 351mg | Fiber: 3g | Sugar: 2g | Vitamin A: 750IU | Vitamin C: 63.5mg | Calcium: 30mg | Iron: 0.4mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd? Laat het ons zien 🙂Vermeld @Koolhydraatloos of tag #Koolhydraatloos!

Comments

Leave a Comment