Top 10 koolhydraatarme groenten

Top 10 Koolhydraatarme groeten

In dit artikel ga ik dieper in op de meest populaire groeten die je allemaal mag eten tijdens het koolhydraatarme dieet. Lees lekker verder en laat je inspireren!

Auteur: Mathieu | Gepubliceerd: 2 oktober, 2019 | Laatste update: 22 oktober, 2019.

Het doel van dit artikel is om jullie een blik te geven op de lekkerste groeiten die je allemaal mag eten tijdens het koolhydraatarme dieet. Zo kan jij op een lekkere manier de kilo's eraf laten vliegen!

Groenten bevatten weinig calorieën maar zijn wel rijk aan vitamines, mineralen en andere belangrijke voedingsstoffen.

Bovendien bevatten groeten veel koolhydraten en veel vezels, waardoor ze ideaal zijn voor het koolhydraatarme dieet.

Of je nu een koolhydraatarm dieet volgt of niet, meer groenten eten is altijd een goed idee.

Hier is mijn persoonlijke lijst  van de 10 beste en lekkerste koolhydraatarme groenten die je in je eigen dieet op kan nemen.

Alle hoeveelheden zijn koolhydraten per 100 gram.

1. Bloemkool

[3 gram koolhydraten per 100 gram].
Bloemkool is misschien wel de meest klassieke en iconische koolhydraatarme groente. Bloemkool is op ontelbaar manieren te combineren wat het een ontzettend populaire groeite maakt voor mensen die het koolhydraatarme dieet volgen. Bloemkool vormt o.a. de basis van bloemkoolrijst en bloemkoolpuree.

 

2. Boerenkool

[3 gram koolhydraten per 100 gram].
Sterker en minder waterig dan spinazie, maar even voedingsrijk. Boerenkool is bestand tegen koken, bakken en nog veel meer bereidingswijzen. Snij het in slierten en je hebt een goede vervanger voor noodles (boerenkoolnoodles). Heerlijk met een pittige saus.

 

3. Kool

[3 gram koolhydraten per 100 gram]Kool is nog zo'n geweldig dynamische koolhydraatarme groente. Wie houdt er niet van in boter gebakken groene kool of een heerlijk Aziatisch wokgerecht met kool?

 

4. Avocado

[2 gram koolhydraten per 100 gram]
Avocado is niet alleen laag in koolhydraten, maar zit ook vol voedingsrijk vet. Technisch gezien is het een fruitsoort, maar de meeste mensen zien het toch meer als een groente. Avocado kan op allerlei manieren gegeten worden, op zichzelf, in salades of het kan worden gebruikt om guacamole te maken.

 

5. Broccoli

[4 gram koolhydraten per 100 gram]Broccoli is een van mijn persoonlijke favorieten! Met slechts 4 gram koolhydraten past het perfect binnen het koolhydraatarme dieet. Broccoli is een erg goede optie die pasta, rijst of aardappelen kan vervangen. Bak het in boter of voeg kaas toe voor heerlijke bijgerechten.

 

6. Courgette

[3 gram koolhydraten per 100 gram]
Zelf at ik vroeger nooit courgette, pas tijdens het koolhydraatarme dieet ben ik er mee in aanrakinge komen. Maar wat een ontdekking zeg! Courgette mag dan ook zeker niet in de top 10 ontbreken. Probeer onze courgettefrietjes of courgettechips. Courgette kan ook gebruikt worden om koolhydraatarme pasta te maken zoals in deze low-carbonara.

 

7. Spinazie

[1 gram koolhydraten per 100 gram]
Spinazie, wie kent het niet. De groente die je sterk maakt! Spinazie is daarnaast een extreem koolhydraatarme groente. Het zit vol vitaminen en mineralen en het kan gebruikt worden op veel manieren.

 

8. Asperges

[2 gram koolhydraten per 100 gram]
Asperges werden gezien als zowel een voedsel als een medicijn door de oude Egyptenaren, Grieken en Romeinen tot de middeleeuwen; asperges zijn een van ‘swerelds oudste groenten. Voedingsrijk, koolhydraatarm en daarnaast heel lekker!

 

9. Groene bonen

[4 gram koolhydraten per 100 gram]
Je kan met groene bonen enorm veel doen; snijd ze en doe ze in een salade, in ragout en nog veel meer. Groene bonen zijn heerlijk, vooral met toegevoegde vetten zoals boter, een olijfolie of spek. Smullen maar!

 

10. Spruitjes

[5 gram koolhydraten per 100 gram]
De nachtmerrie van vele kinderen, spruitjes... Gelukkig groeien veel mensen daar overheen. Spruitjes zijn namelijk nootachtig, vullend en voedingsrijk. Ze zijn met name heerlijk als ze geroosterd worden met olijfolie en knoflook, of met spek. Of stoom ze en serveer ze met een kaassaus. Heerlijk!

 

Samengevat: Groenten is een belangrijk onderdeel van het koolhydraatarme dieet. Gelukkig zijn er veel groenten die erg divers en lekker zijn!

Koolhydraatarme groenten recepten

Wist je dat we meer dan 100+ koolhydraatarme groenten recepten hebben? Speciaal geselecteerd voor jullie. Ga direct aan de slag en laat je inspireren.

Leave a Comment